Nieuw college De Wolden treedt aan, VVD direct in oppositierol

De rol van prikkelende oppositieleider in de gemeenteraad van De Wolden is niet langer in handen van Mark Turksma van de PvdA. De inwoner van Ruinerwold is dinsdagavond benoemd tot wethouder. De PvdA’er prees Marcel Hulst van de VVD voor zijn eerste bijdrage in de oppositie.

Het nieuwe college van B en W van De Wolden met van links naar rechts Albert Haar, Inge Nieuwenhuizen, Egbert van Dijk, Gerrie Hempen en Mark Turksma.

Het nieuwe college van B en W van De Wolden met van links naar rechts Albert Haar, Inge Nieuwenhuizen, Egbert van Dijk, Gerrie Hempen en Mark Turksma. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het was in deze voor het grootste deel feestelijke vergadering duidelijk dat de druiven voor de liberalen nog steeds zuur zijn. Van vier naar twee zetels teruggaan bij de verkiezingen en vervolgens ook nog buiten de collegeboot vallen. Het kostte Hilda Mulder haar wethouderspost en ze besloot zelfs om afscheid te nemen van het raadslidmaatschap, al was ze vorige maand nog benoemd. De inmiddels oud-wethouder was dinsdagavond ook niet meer aanwezig en is zo met vrij stille trom vertrokken. Hillegonda Jansen uit Koekangerveld is het nieuwe VVD-raadslid.

Nieuws

menu