Negen nominaties voor Raspaard 2021 in De Wolden

Raspaard De Wolden 2016 voor Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld

Raspaard De Wolden 2016 voor Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld Archief: Artizzl Media / Peter Nefkens

Er zijn liefst negen initiatieven genomineerd voor de titel Raspaard 2021 in de gemeente De Wolden. Deze zijn maandag bekendgemaakt via een filmpje. De negen kandidaten zijn door inwoners van de gemeente aangedragen, de winnaar wordt deze week bekendgemaakt.

Normaal gesproken wordt de winnaar van het Raspaard bekendgemaakt op de nieuwjaarsbijeenkomst, maar vanwege corona kan dat nu niet. Vorig jaar ook niet en toen werd de winnaar ook online aangewezen. Het gaat er om wie de opvolger wordt van de voetbalclubs vv Ruinen, Wacker en vv Ruinerwold, die samenwerkten met de aanleg van kunstgras op hun accommodatie..

Verschillende dorpen

De negen komen uit verschillende dorpen van De Wolden. Het gaat om zwembad Ruinen, zwembad De waterlelie in Zuidwolde, Lidy klein van Beweegstudio Klein in Zuidwolde vanwege de actie voor een rolstoelbus voor Mik, Imre Gol uit Ruinerwold omdat hij al enkele jaren een Carbid Academy organiseert, Vera Vos en Manon Hessels voor het project Passie op het Platteland, HartstichtingNu, speel- en wijkvereniging Het Groene Hart in Zuidwolde, het Roekpad in Echten en Barak Linde in Zuidwolde.

Vorige winnaars zijn onder meer de organisatie van het CH De Wolden, de mensen achter Glasvezel De Wolden, De Wolden Vervoert, de organisatie van de Ouderendag in De Wolden en de dames van het cultureel eetcafé in Ruinen.

Het Raspaard is een bronzen beeld dat gemaakt is door kunstenaar Bert Denneman uit De Stapel.