Mozaïek fleurt plein bij Ontmoetingskerk Zuidwolde op

De onthulling met de kinderen en een enthousiaste dominee Betty Gras. Eigen foto

Tien tellen in de rimboe, buut verstoppertje, omhoog klimmen in de paal. Elk kind dat in de kerk komt, heeft er wel eens gespeeld: op het grote vierkante gemetselde blok plus lantaarnpaal bij de ingang van de Ontmoetingskerk. Maar het was een lelijk ding. Dat kan anders, dachten de mensen van het jeugdwerk.

Afgelopen zondag was de onthulling van het prachtig mozaïeken kunstwerk dat de kinderen hebben gemaakt voor hún speelplek. Ze hadden er hard aan gewerkt. Onder leiding van kunstenares Elisa van den Berg maakten ze eerst een eigen ontwerp, met als steekwoorden licht en ontmoeting. Wie liever wat fysieker aan de slag wilde, kon alvast beginnen met het kapotslaan van de door de gemeenschap ingezamelde tegels. Het mozaïeken zelf was, hoe toepasselijk, een waar monnikenwerk, maar het gaf veel gezelligheid en plezier op het kerkplein. Jong en oud hielp uiteindelijk mee om het af te maken.

Treffende beschrijving

„Wat ik zo mooi vind, is dat je nu buiten al kunt zien wat ons binnen bezielt”, vertelt dominee Betty Gras. ‘Ontmoeting rond het Licht’ is de naam van het eindresultaat. „Dat is een treffende beschrijving van wat kerk-zijn met elkaar is. Mensen van allerlei kleuren, vormen, en met hun butsen, barsten en scherpe randjes ontmoeten elkaar rond het Licht en voelen zich toch één geheel, zoals een mozaïek.

Ook nu het zo mooi is gemaakt, moeten de kinderen er vooral lekker blijven spelen”, zegt Gras.

Na de feestelijke onthulling werd het blok meteen gebruikt als tafeltje voor de taart en ranja, en zo hoort het ook. Wie het kunstwerk wil komen bezichtigen is dagelijks van harte welkom aan de Hoofdstraat 149, Zuidwolde.

Nieuws

menu