Langlaufpark Hofstede, wintersport in de achtertuin in Zuidwolde

Martin en Henny Hofstede. Foto: NDC mediagroep

Wintersport in de achtertuin. Waarom niet, dachten Henny en Martin Hofstede. Want het echtpaar uit Zuidwolde is niet alleen sportief, maar ook creatief. En dus realiseerden zij ‘Langlaufpark Hofstede’.

Omdat ze zelf vooral skiërs zijn, moesten ze eerst wel op zoek naar langlaufski’s en bijbehorende schoenen. Marktplaats bracht uitkomst. Ze stuitten in Dalfsen op materiaal dat hen precies past en besloten dat dan ook maar gelijk op te halen. En dus kon woensdagmorgen in het weiland achter hun huis aan de Middelveenseweg een langlaufloipe worden uitgezet.

Ze hebben er een op en top wintersportlocatie van gemaakt, inclusief zitje waar ze in het zonnetje juist een kop warme chocolademelk hebben gedronken. Ze genieten. Maar het is weer tijd om in de benen te komen.

Schwung te pakken

,,Oei, het valt nog best tegen. Het is een soort hardlopen. Je moet als het ware op je tenen staan en je dan laten glijden. Ik dacht dat het niet zo moeilijk zou zijn, maar het is veel vermoeiender dan skiën”, bekent Henny met een grote lach, terwijl ze fanatiek haar ene been voor het andere schuift. Een klein gilletje klinkt, maar het blijkt loos alarm, ze staan nog keurig overeind. Beiden lijken de schwung al te pakken te hebben en zijn al snel meters verder.

Martin: ,,Het rondje achtertuin was ter oefening. We gaan nu een tochtje maken.” Henny speert weg, maar Martin laat zich niet kisten en komt haar al snel achterna.

Ze houden van de winter. Ze staan weliswaar niet elk jaar op de ski’s, maar vorig jaar nog zijn ze op wintersport geweest in Tsjechië. En vandaag dus wintersport in de eigen achtertuin. Ach, dat heeft ook wel wat.