Jubilarissen bij bijenhouders vereniging uit Ruinen

Van links naar rechts: Albert de Boer Ruinen, Jan Elslo Wijster, Gerard Vos Noordscheschut, Koop Kreulen Ruinen, Bertus Mos Ruinen en Sake Gerrits Anholt

Van links naar rechts: Albert de Boer Ruinen, Jan Elslo Wijster, Gerard Vos Noordscheschut, Koop Kreulen Ruinen, Bertus Mos Ruinen en Sake Gerrits Anholt Foto: Eigen foto

Op de algemene jaarvergadering van de bijenhouders vereniging in Ruinen en omstreken zijn vrijdagavond een zestal leden gehuldigd voor hun jarenlange trouw aan de afdeling.

Het zestal leden waren allen 25, 40 of 50 jaar lid van de afdeling in Ruinen. Alle zes hebben ze een rijke imkerervaring, zijn ze belangrijk voor de vereniging en zorgen voor meer nieuwe jonge leden. Een aantal zit in de commissie voorlichting van de vereniging en is vaak te vinden op allerlei buitenactiviteiten in de regio. Een ander aantal is actief met het onderhouden van de website en de jaarlijkse infogids.

Het zestal werd toegesproken door Marleen Boerjan, secretaris van de landelijke Nederlandse BijenhoudersVereniging (NBV) uit Ede, die namens het bestuur van de NBV lovende woorden tot hen sprak en hen de onderscheidingen op spelde.