Jonge actrices duiken ook in Mina Koes, eerste repetitie in theaterkuil Zuidwolde was even wennen

Twee voorstellingen geven tien kinderen op zondag 26 juni in theaterkuil De Falieberg in Zuidwolde. Twee keer ‘Het Raadsel van de Steen’, geschreven door Roelie Rozema en geregisseerd door Tineke le Feber. Afgelopen woensdagmiddag werd voor het eerst gerepeteerd in de theaterkuil zelf, waar het verhaal van Mina Koes de boodschap tegen zinloos geweld meekrijgt.

Oefenscène uit Het Raadsel van de Steen, dat op 26 juni te zien is in theaterkuil De Falieberg.

Oefenscène uit Het Raadsel van de Steen, dat op 26 juni te zien is in theaterkuil De Falieberg. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

„Dat hadden we eigenlijk al een week eerder zullen doen, maar toen regende het”, laat Leonoor Colenbrander weten, die alles rond het theaterstuk coördineert en ook in de werkgroep zit die het grote openluchttheater organiseert. „We hebben tien keer binnen gerepeteerd, maar zijn nu pas voor de eerste keer compleet. Om voor de voorstellingen van 26 juni nogmaals gezamenlijk te repeteren, was ook weer een hele klus. „We repeteren op de 22 e nog een keer, maar hebben te maken met verschillende schoolkampen”, verzucht Leonoor.

Nieuws

menu