Jazz op de zondagmiddag in Theaterschuur Linde

De Dixieland Connection, in hun stijl dé band in de regio. Aangeleverde foto

Theaterschuur Linde, de Dixieland Connection en de High Moor Bigband hebben elkaar gevonden om op zondag 27 november samen een aantrekkelijk concert te verzorgen.

De Dixieland Connection, in hun stijl dé band in de regio, slaagt er in het publiek mee te krijgen door frisse originele vondsten en een meeslepend repertoire. Lekkere muziek met veel variatie dankzij de extra rietblazer en met spannende klankkleuren door het gebruik van verschillende dempers

De High Moor Bigband, zoals de naam al zegt uit Hoogeveen, maakt met muzikaal leider Martin Oosterwijk bigbandmuziek in de volle breedte: veel ‘dikke vette’ swing, maar ook pop, rock, funk, samba, bossa en ballads: muzikale hoogstandjes van toparrangeurs. De band kan zich verheugen op warme belangstelling bij de jeugd, afgaand op de jonge aanwas. Drie nieuwe leden maken bij dit concert hun debuut. Alle secties zijn daarmee compleet gevuld.

Dat smaakte naar meer

Theaterschuur Linde begon vijf jaar geleden - een beetje per ongeluk - toen de schuur nog deele was en onderdak bood aan een twee uitverkochte voorstellingen van het klezmer-ensemble Klets. Dat smaakte naar meer en dus volgde een verbouwing tot theater met een intieme huiselijke sfeer. Aanvankelijk vooral bedoeld voor literaire bijeenkomsten met beperkte muzikale omlijsting, bleek de zaal zich ook uitstekend voor iets grotere muzikale evenementen te lenen. Zo was er dit jaar op eerste pinksterdag een volle bak bij een concert van het mini-symfonieorkest PEP! uit Amsterdam en recentelijk speelde saxofoonensemble Sax-a-lot in de theaterschuur.

Het aantal plaatsen voor bezoekers is echter beperkt, zodat aanmelding vooraf per e-mail ( garubingh@gmail.com ) noodzakelijk is. Het concert is gratis toegankelijk en begint om 15.00 uur.

Nieuws

menu