Inzameling van oud papier voor Zuid-Afrika gaat in Zuidwolde gewoon door

Oud papier. Foto: Pixabay

Al 27 jaar lang wordt er in Zuidwolde oud papier ingezameld voor zendings- en opbouwwerk in Johannesburg in Zuid-Afrika. Dat project is opgezet door oud-predikant Joop Lensink, die er jarenlang gewoond heeft en in 2018 overleed. Sindsdien wordt het werk geleid door Pastor Oscar Wakandwa. Ondanks de oud-papierperikelen in De Wolden, gaat deze inzameling gewoon door.

Het inzamelen wordt gedaan door een groep van tien enthousiaste vrijwilligers, die werken onder de naam Comité Soweto Zuidwolde. Vorig jaar bracht het papier netto 7400 euro op en ook dit jaar konden ze alweer 7200 euro overschrijven naar Zuid-Afrika.

Per 31 december stopt de gemeente De Wolden met het faciliteren van de oud papier inzameling door vrijwilligers van scholen, verenigingen en instellingen. Hiermee leek het inzamelen voor het Zuid-Afrikaanse project ook te stoppen, ware het niet dat de groep vrijwilligers graag actief wil blijven voor dit goede doel. Roelof Klooster van K&D verraste de vrijwilligers met het plan de papiercontainer op zijn terrein te laten staan. Klooster wil bedrijven en particulieren de mogelijkheid blijven geven het papier en vooral het verpakkingskarton te blijven brengen, waarbij hij daarbij graag een deel van de netto opbrengst af wil staan aan het project in Zuid-Afrika.

Bijdrage gevraagd

De container staat permanent bij K&D, Middelveenweg 7c. De vrijwilligers blijven ook actief bij het ophalen van het papier bij bedrijven. Omdat de opbrengst lager wordt, wordt in 2023 aan bedrijven een bijdrage gevraagd voor het ophalen van het papier. Om het werk voor de vrijwilligers te verlichten worden geen mini-papiercontainers meer geleegd en komt de speciale inzamelochtend op de eerste zaterdag van de maand te vervallen. Bij mensen die het moeilijk kunnen brengen, blijven de vrijwilligers het met plezier en zonder kosten op halen.

Info: Herman van Arragon, 06 43520521.

Nieuws

menu