Hoe redde de huisvrouw zich zonder vriezer en wasmachine en hoe werd rogge gemaaid? Een dagje Drents boerenleven anno 1900 tijdens Oogstdag in Lhee

De Oogstdag in Lhee. Foto: Eigen foto

Oogstdag Lhee beleeft zaterdag 13 augustus de 40e editie. Bezoekers wanen zich in Drenthe rond 1900.

Want wie weet nou nog hoe rogge destijds werd gemaaid en hoe redden die huisvrouwen zich nou zonder wasmachine en vriezer?

Het Oogstkoor start die dag om 12.00 uur met een concert. Aansluitend volgt de slipjacht met paarden, honden én jachthoornblazers.

Slipjacht

Om 12.00 uur zal het Oogstkoor ter ere van het jubileum een optreden verzorgen en daar aansluitend vindt een slipjachtshow plaats, waarbij paarden en honden de akker zullen betreden, terwijl de jachthoornblazers hun komst aankondigen.

Ook is er een demonstratie van de oude volkskunst zandtapijt strooien en even verderop zijn de hoefsmid en rietdekker aan het werk. Verder zijn er exposities van onder meer oude trekkers, landbouwmotoren, fietsen en oude gebruiksvoorwerpen en exposeren diverse schilders een ruime collectie schilderijen.

Veekeuring

Ook is er de Rundveeshow Noord. Koeien worden hier beoordeeld in verschillende klassen. Binnen de groepen zwartbont, roodbont en jongvee zijn er verschillende leeftijdscategorieën en wordt gestreden om de titel ‘Oogstmiss 2022’.

Nieuws

menu