Het leven lacht eeuweling Tom Heite uit Zuidwolde nog steeds toe

Het is nog steeds genieten voor Tom Heite uit Zuidwolde. Bijna elke dag rijdt hij op zijn scooter door de omgeving, maar dinsdag even niet. Heite vierde zijn honderdste verjaardag in het Tonckenshuys, keurig gekleed met een fraai vlinderstrikje als blikvanger.

Tom Heite vierde dinsdag zijn honderdste verjaardag in het Tonckenshuys in Zuidwolde.

Tom Heite vierde dinsdag zijn honderdste verjaardag in het Tonckenshuys in Zuidwolde. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Tom Heite kwam in 2009 samen met zijn vrouw Jo in het Tonckenhuys wonen, na lang in Hoogeveen te hebben gewoond. Zijn vrouw overleed in 2011 en dat was wel even moeilijk, maar hij pakte het leven met steun van de mensen om hem heen weer goed op. Een paar jaar geleden deed hij zijn auto weg en kwam de scooter in zijn leven. „Ik ga elke dag op pad, als het tenminste niet te koud is. Ik ben maandag voor het eerst in Fort geweest, ga ook vaak richting Alteveer en reed laatst nog van Veeningen over de vaart naar Koekange om via het fietspad terug te rijden. Ik hou van buiten in de natuur zijn”, vertelt Heite met twinkelende ogen.

Nieuws

menu