Hervormde kerk Zuidwolde houdt online uitzendingen tijdens Week van gebed

Samen bidden. Foto: Wilbert Bijzitter

De jaarlijkse Week van gebed wordt gehouden van 16 tot en met 23 januari. Dit jaar is het thema van de wereldwijde gebedsweek ‘Licht in de duisternis’. Dit verwijst naar de ster van Betlehem uit Matteüs 2. Het thema is dit jaar voorbereid door mensen uit het Midden-Oosten. Daar is eenheid, wat God voor alle volken wenst, ver te zoeken.

In het tweede hoofdstuk van het Matteüs-evangelie wordt het verhaal verteld van magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden. De ster bracht hen bij Jezus Christus. „Als christenen worden we aangemoedigd om ook als die ster te zijn en anderen te wijzen naar Jezus. Onze verdeeldheid maakt het echter moeilijk om zelf een licht in het duister te zijn. Daarom bidden wij tijdens deze gebedsweek wereldwijd opnieuw voor die eenheid. Opdat de Geest onze harten verandert en ook wij schijnen als licht in het duister. Bid mee tijdens de Week van gebed voor eenheid in Zuidwolde”, zegt Marry Piel namens de Hervormde kerk Zuidwolde.

Het programma in Zuidwolde ziet er als volgt uit:

17 januari: 19.00 uur online moment

18 januari: 19.00 uur online moment

19 januari: 19.00/19.15 uur gebedswandeling met tweetallen starten bij de Hervormde kerk aan de Hoofdstraat 98 in Zuidwolde

20 januari: 19.00 uur online moment

21 januari: 19.00 uur online moment

Meekijken kan via www.hervormdzuidwolde.nl

Nieuws

menu