Hervormde kerk Zuidwolde doet mee aan Week van Gebed voor eenheid 2023

Hervormde Kerk Zuidwolde. Foto: Eigen foto

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. In Zuidwolde vinden interkerkelijke gebedssamenkomsten plaats van maandag 16 tot en met vrijdag 20 januari in d’Olthof bij de Hervormde kerk.

Bijzondere aandacht is er volgende week voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. Tijdens de Week van Gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen Christenen mee. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de Gebedsweek betrokken.

Verbonden zijn

„Hoe mooi is het dat er ook in Zuidwolde samen wordt gebeden om te ervaren verbonden te zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plaats te geven. Het thema ‘Doe goed, zoek recht’, naar aanleiding van Jesaja 1 vers 17, is dit jaar aangedragen door christenen uit de Amerikaanse staat Minnesota. De dood van George Floyd in 2020 bracht wereldwijd een beweging op gang waarin de gevolgen van racisme en etnicentrisme worden besproken. In het materiaal van dit jaar wordt gekeken naar de rol van de kerk en gebeden om eenheid”, aldus Marry Piel van de organisatie in Zuidwolde.

Alle samenkomsten beginnen om 18.45 uur en duren ongeveer een uur. Meer informatie is te lezen op www.weekvangebed.nl of via de Interkerkelijke Gebedsgroep marrypiel@gmail.com

Nieuws

menu