Hervormde Kerk Zuidwolde houdt online kerstnachtdienst met El Jakim

Hervormde Kerk Zuidwolde.

Hervormde Kerk Zuidwolde. Foto: Eigen foto

Traditiegetrouw wordt op kerstavond, 24 december, de kerstnachtdienst gehouden in de Hervormde Kerk Zuidwolde.

Door corona is het opnieuw anders dan ‘normaal’. Ondanks de beperkingen heeft de organisatie haar best gedaan om toch weer een mooie kerstdienst voor te bereiden. Voorganger is Hans Lowijs. Een beperkte afvaardiging van het koor El Jakim verleent medewerking aan deze dienst. Het koor zingt diverse kerstliederen. El Jakim staat onder leiding van dirigent Harold Kooij, die ook de piano bespeelt. Organist is Tim Vroom. Het thema is ‘Kerst zet de wereld op zijn kop’.

Het is vanwege de avondlockdown niet mogelijk om deze dienst live bij te wonen in de kerk. De dienst wordt online uitgezonden via de livestream. Die is te bekijken via www.hervormdzuidwolde.nl of via Kerk-TV (voor abonnees). Terugkijken kan uiteraard ook op een later tijdstip.

Daken van Armenië

De collecte in deze dienst is bestemd voor ‘Daken voor Armenië’, een project waar de gemeenteleden Theo en Roelof Courtz nauw bij betrokken zijn. In oktober zijn ze met een groep naar Armenië geweest en hebben daar veel dankbaar werk kunnen doen. Voor 2022 staat een nieuw bezoek gepland en daar is opnieuw geld voor nodig om de mensen daar letterlijk te kunnen helpen aan een droog dak boven hun hoofd. Tijdens de dienst is te zien op welke wijze een gift kan worden overgemaakt.

De kerstnachtdienst begint om 22.00 uur.