Gastvrije melkveehouder geeft rondleidingen Van gras tot glas: 'Het boerenleven is onze passie'

Een echte boerderijwinkel of een stalletje aan de weg, je ziet ze op steeds meer locaties opduiken. Producten van de boer die ter plekke worden verkocht. Heerlijk en eerlijk, en verser kan haast niet. Producten ook die de trots zijn van de boerenbedrijven, waar veelal met hart voor de natuur wordt gewerkt. Voor de zomerserie Lekker bij de boer gingen wij in de regio op zoek naar fijne adresjes. Vandaag de melkveehouderij van Hans en Yvonne Oosterhuis in Wittelte.

Yvonne (49) en Hans (53) Oosterhuis hebben samen met hun drie zonen een melkveehouderij in Wittelte.

Yvonne (49) en Hans (53) Oosterhuis hebben samen met hun drie zonen een melkveehouderij in Wittelte. Foto: Frens Jansen

Hans (53) en Yvonne (49) Oosterhuis hebben samen met hun drie zonen een melkveehouderij in Wittelte. Bezoekers zijn hier welkom bij de melktap, het Rustpunt Wittelte en voor een rondleiding. „Het boerenleven is onze passie en dat willen we graag met anderen delen.”

Gastvrijheid, dat woord typeert Hans en Yvonne ten voeten uit. Voor op het erf heeft Yvonne een rustpunt met een terrasje gemaakt, waar fietsers en wandelaars iets te eten en te drinken kunnen nemen. In het houten gebouwtje daarachter heeft zij een Melktap ingericht. Voor 1 euro kunnen bezoekers hier een fles vullen met verse melk. In het winkeltje zijn ook eieren, aardappelen, vlees en pannenkoekmeel te koop. Voor het rustpunt en de melktap geldt dat klanten zichzelf mogen bedienen. „Ik heb een geldbakje neergezet en mijn bankrekeningnummer staat op een papiertje”, vertelt Yvonne. Ze merkt dat dorstige fietsers en wandelaars heel dankbaar zijn voor het Rustpunt Wittelte en het toilet in de schuur. „Iedereen betaalt netjes.”

Nieuws

menu