GGD Drenthe: 'Zorgmedewerkers op wachtlijst kunnen komende week weer afspraak voor vaccinatie inplannen'

'Trage vaccinatie kost Nederland veel geld' ANP

Zorgmedewerkers die zich hadden aangemeld voor een vaccinatie maar door de gewijzigde vaccinatiestrategie niet aan de beurt kwamen, kunnen deze week opnieuw een afspraak inplannen. Dat maakte de GGD Drenthe donderdag bekend.

Volgens de GGD maakten in januari veel meer zorgmedewerkers een afspraak dan verwacht. ‘Daardoor kon niet iedereen worden ingepland. Er waren onvoldoende vaccins beschikbaar voor deze doelgroep. De afsprakenlijn noteerde wel het telefoonnummer en zette deze zorgmedewerkers op een wachtlijst.’

De mensen op de lijst ontvangen eind deze week een SMS, waarna ze een afspraak kunnen maken. Bij de GGD Drenthe-locatie in Assen wordt vanaf maandag 15 februari gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin.

Welke zorgmedewerkers kunnen een afspraak maken?

De eerste groep die in aanmerking komt voor een afspraak zijn de zorgmedewerkers in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen die nog niet aan bod zijn gekomen in januari. Vanaf 12 februari worden ook de mensen uitgenodigd die werkzaam zijn in de klinische medisch specialistische revalidatie. Zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg ontvangen vanaf maandag 15 februari de eerste uitnodigingen. Daarna volgt de wijkverpleging.

AstraZeneca beschikbaar voor resterende zorgmedewerkers

Bij de gewijzigde vaccinatiestrategie werd besloten om het BioNTech/Pfizer vaccin eerst in te zetten voor ouderen. De vaccinatie van zorgmedewekers werd daarom uitgesteld tot het AstraZeneca vaccin beschikbaar kwam. De GGD meldt dat het vaccin nu op ‘heel korte termijn’ ingezet kan worden.