In memoriam | Fietsende Viking en politieman Arie Vermeulen uit Nieuwe Pekela is vrijdag onverwacht overleden. 'Een Viking sterft zomaar niet'

Hij fietste door het leven: de bebaarde politieman Arie Vermeulen (62) uit Nieuwe Pekela. Hij trok deze zomer nog helemaal naar Zweden, waar hij werd gekroond tot Viking. Vrijdag werd hij plotseling onwel, waarna hij in het ziekenhuis overleed. Zijn dood is een grote schok voor zijn familie, vrienden en collega’s.

Het plotselinge overlijden van politieagent Arie Vermeulen (62) zorgt voor verbijstering en verdriet onder zijn familie, vrienden en collega's.

Het plotselinge overlijden van politieagent Arie Vermeulen (62) zorgt voor verbijstering en verdriet onder zijn familie, vrienden en collega's. Foto: eigen foto.

,,De wereld is niet zwart-wit. Dat heb ik van Arie geleerd’’, zegt Peter Tromp van de Politie Noord-Nederland. ,,Hij was twee jaar lang mijn mentor. Je mond is je beste wapen vind ik altijd zo’n dooddoener. Maar bij Arie was het echt zo. Hij wist in zijn eentje in het uitgaansgebied van Emmen motorclub No Surrender in bedwang te houden. ‘We gaan even grote-mannen-afspraken maken’, zei hij dan tegen Henk Kuipers.’’

Nieuws

menu