Feest van de Geest in tal van kerken in de regio

De ‘siepelkerk’ in Dwingeloo is een juweel van een godshuis in Drenthe. Foto: Streekredactie / Eelco Kuiken

In tal van kerken in de regio wordt het Feest van de Geest gehouden, wat betekent dat daar volop kunst is te bewonderen. In de kerken wordt kunst verbonden met het thema ‘In Vuur en Vlam’. Ook zijn er in verschillende kerken extra activiteiten, zoals concerten, lezingen, Franse chansons en orgelconcerten.

Kerken in Hoogeveen, Zuidwolde, Koekange, IJhorst, Berghuizen, Ruinerwold, Ruinen, Beilen, Westerbork, Bovensmilde, Zweeloo, Sleen, Oosterhesselen, Hollandscheveld, Noordscheschut, Havelte, Dwingeloo, Diever, Vledder, Wapserveen, Meppel, IJhorst, Havelte en Nijeveen zijn open op 26, 28 en 29 mei en 4 tot en met 6 juni van 13.00 tot 17.00 uur.

Alle informatie daarover is te vinden op internet: www.feestvandegeest.nl .

Het is volgens de organisatie een prachtige gelegenheid om te zien hoe kunstenaars geïnspireerd zijn door het thema ‘In Vuur en Vlam’ en te genieten in een mooie omgeving van de architectuur van oude en nieuwe kerken. De kunstroute wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd door de stichting Feest van de Geest en is een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Nieuws

menu