Familieweekend Día de Muertos in Drents Museum op 30 en 31 oktober

Het Drents Museum houdt een familieweekend met Día de Muertos.

Het Drents Museum houdt een familieweekend met Día de Muertos. Foto: Aangeleverde foto

In het weekend voorafgaand aan Dia de Muertos, zijn er in het Drents Museum diverse activiteiten voor families met kinderen. Workshops, een verhalenvertaler en het Dia de Muertos-concert.

Op 30 en 31 oktober is het Drents Museum omgetoverd tot Mexico. Dia de Muertos , Dag van de Doden, is een Mexicaanse nationaal feest- en herdenkingsdag dat ieder jaar plaatsvindt op 2 november. In de periode rondom deze herdenkingsdag maken de mensen in Mexico de graven van dierbaren schoon, branden kaarsen en wordt er overal muziek afgespeeld.

Día de Muertos wordt gevierd in het kader van de tentoonstelling Viva la Frida – Life and art of Frida Kahlo die tot en met 27 maart 2022 te zien is in het Drents Museum. In Assen komen voor het eerst twee van ‘s werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties bij elkaar. In Viva la Frida! is een unieke combinatie van Kahlo’s kunst en persoonlijke voorwerpen te zien. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo in Mexico-Stad. De samenwerking biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen.

Op 30 en 31 oktober begint Dia de Muertos om 11.30 uur terecht in het Drents Museum in Assen.