Duizenden motoren vormen enorme erehaag in Slagharen voor overleden motorrijders Rein en Greetje uit Lutten

Duizenden motorrijders brachten woensdagochtend een laatste eerbetoon aan Rein en Greetje van Oosten uit Lutten.

Duizenden motorrijders brachten woensdagochtend een laatste eerbetoon aan Rein en Greetje van Oosten uit Lutten. Foto: André Weima

Duizenden motorrijders brachten woensdagochtend een laatste eerbetoon aan Rein en Greetje van Oosten uit Lutten. Het waren trouwe leden van motorclub Roving Spirits uit Slagharen.

Broer Jannes van Oosten deed vorige week een oproep om het echtpaar een mooi laatste afscheid te geven. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Ze waren de spil bij de motorclub en volgens Van Oosten maakten ze ook altijd veel vrienden tijdens motorvakanties. ,,Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Mijn broer was zo’n doodgoede jongen. En zijn vrouw ook. Ze waren altijd voor de motorclub in de weer, ze waren altijd in voor een praatje.”

Het stel reed zondag 24 juli op een motor met zijspan op de rijksweg B243 bij Günzerode in Duitsland, niet ver van het middelgebergte en Nationale Park Harz. Ze werden daar omstreeks 12.30 uur frontaal geramd door de grijze Volkswagen Golf van een man uit Leipzig.

De man reed op de linkerrijstrook en botste op de motor met zijspan. Rein en Greetje overleden ter plekke aan hun verwondingen.

Laatste rit in de zijspan

Het zou voor Greetje de laatste rit zijn in de zijspan. ,,Ze had last van haar rug en ze wilden op zoek naar een ander vervoersmiddel om mee op vakantie te gaan”, vertelt voorzitter Ferdy Borgman van de motorclub. Rein en Greetje zijn vanaf 1991 lid van de club uit Slagharen. ,,Ze zaten in allerlei commissies en betekenden heel veel voor onze club.”