Deelnemers aan wandelvierdaagse Zuidwolde genieten bij de Takkenhoogte

Heel even dacht de organisatie van de wandelvierdaagse in Zuidwolde de derde avond af te moeten gelasten, maar de onweersbuien vielen ’s middags al en vielen qua intensiteit best mee. De derde avond werd zelfs zonovergoten en bracht de circa vijfhonderd deelnemers in de prachtige natuur van het gebied Takkenhoogte.

De wandelaars aan de vierdaagse van Zuidwolde genoten bij natuurgebied Takkenhoogte onder meer van de brem, die prachtig bloei staat.

De wandelaars aan de vierdaagse van Zuidwolde genoten bij natuurgebied Takkenhoogte onder meer van de brem, die prachtig bloei staat. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Een fraai decor met de bloeiende gele brem en een voor kinderen niet te versmaden uitkijkput over de heide maakte er een mooie avond van. „De routes lagen al twee jaar op de plank”, verklaart Herman van Arragon, die sinds jaar en dag de routes voor zijn rekening neemt. „De deelnemers aan de 10 kilometer pakken een extra lus via het pontje van Fort”, zegt Van Arragon buiten bij dorpshuis De Snikke. De traditie wordt nog steeds in ere gehouden om iedere avond ergens anders te starten. Voor de meeste deelnemers was dat even fietsen naar Fort, zoals andere jaren ook wel eens gestart werd in Veeningen of bij camping Achter ’t Koeienpad, niet geheel toevallig van de familie Van Arragon. Het idee daarachter is dat je meer mogelijkheden hebt met de routes.

Nieuws

menu