De Provinciale Staten in vogelvlucht. Wat doet dit bestuursorgaan en met welke thema’s houden de ambtenaren op het provinciehuis zich bezig?

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Wat doet dit bestuursorgaan en met welke thema’s houden de ambtenaren op het provinciehuis zich bezig?

Hotsen en botsen over de Oude Rijksweg. Lijn 40 is volgens de provincie Overijssel een B-lijn.

Hotsen en botsen over de Oude Rijksweg. Lijn 40 is volgens de provincie Overijssel een B-lijn. Foto: Mediahuis Noord/Eelco Kuiken

De verkiezingen voor de Provinciale Staten trekken niet de meeste kiezers, maar de verwachting is dat er vanwege de grote actuele thema’s dit jaar meer loop naar het stemlokaal zal zijn. In 2019 was het landelijk opkomstpercentage 56,16 procent. Meppel zat daar met 60,4 procent ietsje boven. Wellicht vloeien de lage opkomstcijfers voort uit de onwetendheid over de provincie. Waar houden de ambtenaren op het provinciehuis in Assen zich eigenlijk mee bezig en wat wordt er door de leden van de Provinciale Staten zoal besproken in de Provinciale Staten? Wat doen ze?

Nieuws

menu