De Boerhoorn in Zuidwolde pakt uit met festivalmiddag

De Boerhoorn in Zuidwolde. Eigen foto

Ontmoetingscentrum De Boerhoorn is zondagmiddag 25 september het podium voor verhalenvertellers en muzikanten. Met boeiende verhalen van en over eigen bodem en muziek van plaatselijke muzikanten wil de organisatie bezoekers een gezellige middag bezorgen.

De artiesten treden op in verschillende zalen om 14.15, 15.00, 15.45 en 16.30 uur. De verhalen komen van schrijver Jan Veenstra en Bert Steenbergen van Oudheidkamer Zuidwolde. Veenstra, woonachtig in Linde, schreef het theaterstuk Mina Koes, dat eind augustus vele keren is opgevoerd bij het Zwarte Gat. Verder schrijft hij columns, romans, verhalen en scripts en geeft regelmatig samen met anderen avondvullende literaire voorstellingen. Steenbergen is voorzitter van de Oudheidkamer in Zuidwolde en kenner van de historie van de gemeente waarover hij ook regelmatig schrijft.

Nederlandstalig

Muziek is er van Marius Klein en Hendrik Luurtsema. Deze singer-songwriters begeleiden zichzelf op gitaar en mandoline. Zij hebben een repertoire van Nederlandstalige muziek in de stijl van Bluegrass, Old-time en Irish folksongs. Daarnaast zijn er optredens van leerlingen van Muziekschool Klein in Zuidwolde. Ze laten het publiek graag genieten van hun muzikale talenten.

De entree bedraagt 10 euro inclusief een kop koffie of thee. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het gratis. De Boerhoorn is open vanaf 13.15 uur. Voor meer informatie: www.deboerhoorn.nl .

Nieuws

menu