Ronnie ten Heuvel bij een paar van zijn taxibussen.

Crowdfunding voor taxibedrijf van Ronnie uit Ruinen levert al ruim 10.000 euro op: 'Ik heb de hele dag gejankt, wat prachtig dit!'

Ronnie ten Heuvel bij een paar van zijn taxibussen. Foto: Ten Heuvel Tours

Een inzamelingsactie voor taxibedrijf Ten Heuvel Tours uit Ruinen heeft na een kleine twee dagen al ruim 10.000 euro opgeleverd. Eigenaar Ronnie ten Heuvel is tot tranen toe geroerd. „Er komt steun uit zo veel hoeken. Echt ongelooflijk!”

Een bedrag van 10.000 euro, dat heb je vast niet vaak op jouw tellers zien staan, Ronnie. Hoe gaat het nu?

„Dit is overweldigend. Dat zo veel mensen aan mij denken, had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik mag graag bezig zijn, hard werken. Daarom zag ook niemand hoe diep de put geworden was, want ik praat daar niet over. Ik wil ook niet bij mensen mijn hand ophouden om te schooien. Als je dan ziet wat voor bedragen mensen hebben gedoneerd, dat is waanzinnig. Dinsdag heb ik bijna alleen maar zitten janken, zo mooi vind ik het. Dat mag iedereen best weten.”

Snikkend: „Donaties komen van mensen waarvan je het niet verwacht, anderen doen het anoniem. Er komen zelfs mensen bij mij thuis langs met een envelopje, omdat ze niet online willen doneren. Echt ongelooflijk!”

Hoe kwam de actie tot stand?

„Er was al een actie in De Wijk opgezet voor café De Wiekslag. Mijn kinderen vonden het een goed idee om ook voor mij zo’n actie op te zetten. Na overleg met de boekhouder heb ik gezegd dat ze het door konden zetten. Maandag kwam het online en na anderhalf uur zei mijn vrouw dat er al 1800 euro was gedoneerd. Ik schrok me dood, want ik kan het zelf niet zien. Ik doe niet aan Facebook en dat soort dingen. De dagen erna vloog het bedrag de lucht in.”

Hoe zeer was dit steuntje nodig?

„Ik had nog een maand, dan zou alles op zijn. Eind maart zou het voor mij klaar zijn. Ik heb hypotheek, huur- en leasecontracten, maar slechts twee ritjes per dag en een klein beetje steun vanuit de overheid. Het geld ging op die manier hard van me af. Ik heb al iemand moeten ontslaan, gewoon omdat ik geen werk meer voor hem had. Dat doet zo’n pijn. Met dit geld kan ik weer even vooruit kijken. Ik hoop dat we in maart weer kunnen gaan rijden.”

Wat zeggen al die donaties jou?

„Ik kan niet iedereen persoonlijk bedanken, omdat er simpelweg te veel mensen zijn die iets hebben gedoneerd. Misschien dat ik nog een filmpje ga opnemen, waarin ik iedereen kan toespreken. Want dit is zo overweldigend. Ik ben een emotioneel ventje, ik schiet er gewoon weer vol van. Tegen iedereen zou ik willen zeggen: ‘Bedankt, echt waar!’”