Crisiscross festival staat voor de deur: crossen, muziek en veel vertier

Beeld van de CrisisCross 2018, altijd drukbezocht. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Met crossmotoren die in verschillende klassen tegen elkaar strijden, optredens van tal van artiesten en meerdere omlijstende activiteiten staat het CrisisCross Festival nadrukkelijk voor de deur. Op 20, 21 en 22 mei is het weer feest aan de Stapelerveldweg bij Bloemberg.

Om het de bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken, wordt een camping ingericht, maar er rijden ook pendelbussen door de hele regio, zowel heen als terug. Op vrijdag zijn er routes vanuit Zuidwolde, de Wijk, Staphorst en Rouveen, op zaterdag komen daar plaatsen bij als Steenwijk, Uffelte, Dwingeloo, Hoogeveen, Dalfsen. Nieuwleusen, Meppel, Ommen en Balkbrug. De tijden zijn op internet te vinden.

Wat de muziek betreft treden vrijdagavond vanaf 20.00 uur een DJ, The Euros, zanger Kafke en Buren van de Brandweer op. Zaterdag is er vanaf 20.00 uur muziek op het hoofdpodium met Jelmex, Feestnation, Zany, Outsiders en Ransom. In de tent is vanaf 19.00 uur muziek met de DJ, Party Criminals, Boer Bennie, Immer Hansi en Grandezza. De zaterdagavond wordt om 00.45 uur afgesloten met een vuurwerkshow. Zondag is er van 15.00 tot 21.30 uur muziek met een Normaal Tribute door hakviolen, Grandezza, Jaman dut Voederbietels en Beatcrocks.

Wijde omgeving

Er is uiteraard vooral ook motorsport de hele dag. Er heeft zich een groot aantal deelnemers gemeld uit de wijde omgeving. Op zaterdag is het rennerskwartier om 11.00 uur geopend en op zondag al om 8.00 uur. Zaterdag begint het om 13.00 uur met een brommerklasse waarin de deelnemers verkleed zijn, het gaat dan niet om de snelheid. Daarna komen de 50, 65 en 85cc aan de beurt. Om 18.30 uur staat de traditionele twee uurscross op de agenda. Zondag begint het op tijd met quads, wegmotoren, de kallem-an-klasse, en achtereenvolgens 125, 250, 500 cc en de superklasse.

Meer info: www.crisiscross.nl

Nieuws

menu