Jacob Slager en Kimberley Bloemhof uit Ruinerwold, met op de achtergrond het perceel waar motorcamping The Big Oaks is gevestigd.

Buren van motorcamping The Big Oaks in Ruinerwold vangen bot bij rechter: 'camping is niet in strijd met vergunning'

Jacob Slager en Kimberley Bloemhof uit Ruinerwold, met op de achtergrond het perceel waar motorcamping The Big Oaks is gevestigd. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De buren van motorcamping The Big Oaks aan De Weidenweg in Ruinerwold hebben de eerste ronde bij de rechtbank Noord-Nederland verloren.

Volgens de rechter zijn de bezwaren in de zaak die de familie Slager van tegen de gemeente De Wolden aanspande, niet in strijd met de verleende omgevingsvergunning. Ook is volgens de rechter bij handhaving na een melding van geluidsoverlast, geen overtreding vastgesteld.

De familie Slager is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak.

Livemuziek

Slager vindt onder meer dat de aan de vorige eigenaar van het campingperceel verleende vergunning voor een boeren-minicamping, heel wat anders is dan de drukte van de motorcamping, waar tevens af en toe festiviteiten met livemuziek plaatsvonden. Eigenaar Roland Buursma van The Big Oaks heeft inmiddels een nieuwe omgevingsvergunning ontvangen.

De keuken mag voor ontbijt open en tevens dagelijks tussen 17.00 en 20.00 uur. In het kampeerseizoen mag de bar open van 17.00 tot 23.00 uur en op zaterdagen tot 01.00 uur. Ook hiertegen maakt de familie Slager bezwaar.