Bertien Minco is nieuwe directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Bertien Minco. Foto: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Bertien Minco is de nieuwe algemeen directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Zij volgt Gerdien Verschoor op.

Minco was de afgelopen vijf jaar lid en voorzitter van de raad van toezicht van het Herinneringscentrum. Oud-burgemeester Peter den Oudsten van Groningen vult de plek in die Minco vrijlaat. Samen met een zakelijk directeur, die nog gevonden moet worden, vormt Minco sowieso de komende twee jaar het bestuur van het museum. En dat betekent dat zij de verbouwplannen voor het complex onder haar hoede krijgt.

De huidige directeur Gerdien Verschoor kondigde in maart haar vertrek aan, na een periode van drie jaar. Ze zag volgens eigen zeggen het leiden van de verbouwing van het museum niet zitten.

Vorige week maakte het Herinneringscentrum Kamp Westerbork bekend dat de door Verschoor hernieuwde plannen voor de nieuwbouw aan een haalbaarheidsonderzoek worden getoetst.

Minco is geen onbekende. Zij was de afgelopen vijf jaar lid en voorzitter van de raad van toezicht van het Herinneringscentrum. Over haar nieuwe functie zegt zij: ‘Maatschappelijke betrokkenheid en kunst en cultuur zijn de rode draad in mijn loopbaan en leven en dit komt direct voort uit de oorlogsgeschiedenis van mijn Joodse familie. Zoiets vormt je en het geeft je richting. Mijn betrokkenheid bij Westerbork komt daar ook direct uit voort. Het is een eervolle en uitdagende opdracht die ik dankbaar aanvaard.’


Nieuws

menu