Attero valt wederom in nieuwe handen

Aterro -

Wijster - 3i Infrastructure en DWS, onderdeel van Deutsche Bank, zijn de nieuwe eigenaren van afvalverwerker Attero. Dat meldt het NRC. De investeringsmaatschappijen nemen het bedrijf over van Waterland.

Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. De nieuwe aandeelhouders nemen beide 50 procent van de aandelen van Waterland over. 3i is genoteerd op de beurs in Londen, terwijl DWS de investeringstak van Deutsche Bank is. Beide private-equitybedrijven financieren hun investeringen vooral met geld dat afkomstig is van institutionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars.

Attero (omzet in 2017 287 miljoen euro, nettowinst 11,8 miljoen, 800 werknemers) heeft geen overnameprijs bekendgemaakt. Attero is vooral actief in het oosten en zuiden van Nederland. Het beschikt over verbrandingsinstallaties in Wijster (voorheen VAM) en Moerdijk.

Slechte timing

Een woordvoerder wil niet ingaan op de 750 miljoen euro die in de media circuleert. Die overnameprijs ligt gezien het verleden gevoelig. Het voormalige afvalbedrijf van energiebedrijf Essent werd in 2014 voor 170 miljoen euro door een groep Nederlandse gemeenten en provincies verkocht aan Waterland. Die investeerder keerde zichzelf een jaar later een dividend uit van 183 miljoen euro. Toen al bekroop de oude eigenaars het gevoel dat Attero voor te weinig geld was verkocht. Dat gevoel werd hardnekkiger toen in 2016 Chinese kopers circa 1 miljard euro voor het bedrijf over bleken te hebben.

Lees het complete artikel via deze link .