Alteveer en Kerkenveld slaan de feestweek dit jaar niet over

Geen optocht in Alteveer en Kerkenveld, zoals deze van 2019, maar de stemming zal niet onder lijden. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Corona of niet, in het tweelingdorp dat Alteveer en Kerkenveld is, wordt half augustus sowieso een dorpsfeest gevierd. Het programma ziet er door het groeiend aantal besmettingen wel anders uit dan de feestgangers in de dorpen gewend zijn. Bij alles wordt rekening gehouden met de geldende richtlijnen van het RIVM, een grote feesttent ontbreekt derhalve.

Het feest vindt plaats van maandag 16 tot en met zondag 22 augustus en biedt voor alle leeftijden wel iets. Op maandag wordt begonnen met klaverjassen en jokeren in dorpshuis De Alke, een dag later is er ’s middags een speurtocht voor jeugd van 8 tot en met 16 jaar en een kindermiddag voor de jongere kinderen. In Alteveer-Kerkenveld wordt de bingo ’s avonds in de openlucht gehouden.

Kroampie an huus

Woensdag 18 augustus is er ‘kroampie an huus’, een soort rommelmarkt en staat een doe-markt gepland. In de avonduren staat een pubquiz op de rol. Donderdag 19 augustus kunnen de beentjes worden losgetrapt met ‘happen en trappen’, in de avond staat de dartwedstrijd in De Alke gepland. Vrijdag en zaterdag is het tijd voor de meerkamp, met de eerste dag spellen voor de jeugd en op zaterdag voor de volwassenen. Om corona niet boos te malen, wordt gestart met speciale blok-tijden, waarbinnen een onderdeel moet worden afgewerkt. Daarbuiten mag een team niet op het feestterrein komen.

Op zondag wordt afgesloten met dauwtrappen, waarbij gekozen kan worden uit 5 of 10 kilometer wandelen. Het programma kan nog wijzigen in geval van extreem slecht weer of eventuele verscherpte richtlijnen.

Nieuws

menu