ANWB roept The Nature Game Drenthe uit tot Leukste Uitje van de Toekomst

Bedenker en maker Marieke van Doorn, gebiedsregisseur Carla Sloots en penningmeester Bert van der Tuuk van Stichting TPZWDrenthe. Foto: Eigen foto

De ANWB heeft The Nature Game Drenthe dinsdag uitgeroepen tot Leukste Uitje van de Toekomst.

The Nature Game Drenthe is een activiteit voor kinderen in Nationaal Park Dwingelerveld, waarbij met behulp van de smartphone of tablet in het bos interactieve opdrachten worden uitgevoerd.

Het spel werd in Drenthe geïntroduceerd door Carla Sloots, toeristisch gebiedsregisseur Zuidwest-Drenthe. Zij maakte in 2016 op de Veluwe kennis met The Nature Game. ,,Ik was gelijk gegrepen door het interactieve element van dit spel, het fantastische verhaal, de techniek, maar ook dat het eigenlijk voor alle leeftijden is. Dit zou ook een mooie activiteit voor Drenthe kunnen zijn”, zegt zij.

Meest innovatieve uitje van 2022

Dit leidde ertoe dat Stichting TPZWDrenthe en bedenker/ maker Marieke van Doorn van DoornRoos in mei 2019 The Nature Game Drenthe lanceerden. Een activiteit die door een 5-koppige vakjury van de ANWB én een kinderjury, die de genomineerde ‘uitjes’ testte, werd uitgeroepen tot meest innovatieve van 2022.

Het leverde Stichting TPZWDrenthe een oorkonde op, die dinsdag werd uitgereikt in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Nieuws

menu