Topdrukte bij teststraat in Hoogeveen belooft weinig goeds

Topdrukte bij de teststraat aan de Parmentierstraat in Hoogeveen. Foto: Gerrit Boer

Het is maandagmiddag topdrukte bij de teststraat aan de Parmentierstraat in Hoogeveen. De wachtrij met auto’s is enorm. Het geduld van diegenen die getest willen worden, wordt dan ook danig op de proef gesteld. Het belooft bovenal weinig goeds voor wat betreft het aantal coronabesmettingen in Hoogeveen.

„Elke dag zien wij het drukker worden bij de teststraten”, beaamt Bert Raaijmakers, woordvoerder van de GGD Drenthe, aan. ,,Wij weten nu bijvoorbeeld al dat het morgen weer drukker zal zijn dan vandaag.”

Raaijmakers doet de nadrukkelijke oproep om vooraf een telefonische afspraak te maken. „Het is te druk voor vrije inloop, zoals dat eerder wel mogelijk was.” Wel waarschuwt hij alvast: „Ook het maken van een afspraak zal langer duren, simpelweg omdat er heel veel telefoontjes binnenkomen.” Een afspraak maken kan via het landelijke nummer 0800-1202.

Momentopnames

Meldingen van 100 wachtende auto’s in de rij die bij de redactie binnenkwamen, kon Raaijmakers niet bevestigen. „Dat zijn momentopnames. Maar dat het druk is, is zeker. En de verwachting is niet dat dat de komende tijd zal dalen.”

Ondanks de drukte is bij de teststraat in Hoogeveen geen extra personeel ingezet. De woordvoerder legt uit: „Wij draaien in principe op de capaciteit die landelijk door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is vastgesteld. Er zit namelijk een plafond aan het aantal tests dat in de laboratoria verwerkt kan worden.”

Nieuws

Meest gelezen

menu