Regionale start kraanwaterdag in Hoogeveen

Natuurlijk werd er bij de Morgenster ook gespeeld met water in de testopstelling van WMD. Foto André Weima

Een recordaantal van meer dan 250.000 basisschoolleerlingen deed woensdag, op Nationale Kraanwaterdag, mee aan een gezonde start van het nieuwe schooljaar. Dit jaar stond de dag in het teken van het thema ‘Kraanwater, gewoon bijzonder!’ In Drenthe werd de Kraanwaterdag regionaal geopend in Hoogeveen. In de provincie deden 34 scholen en 268 schooklassen mee.

Op Nationale Kraanwaterdag drinken kinderen op scholen en de buitenschoolse opvang (bso’s) alleen kraanwater en geen gezoete drankjes. Uit het recordaantal aanmeldingen voor Nationale Kraanwaterdag blijkt dat bij veel scholen en bso’s het drinken van kraanwater steeds meer aandacht krijgt. Veel scholen en bso’s zien kraanwater als duurzaam en gezond alternatief voor zoete drankjes. Dit blijkt ook uit het aantal watertappunten dat jaarlijks wordt geplaatst op speelpleinen en het groeiend aantal scholen en bso’s dat kraanwaterbeleid heeft.

Start in Hoogeveen

Nationale Kraanwaterdag 2022 ging woensdag om 8.30 uur feestelijk van start bij de CBS de Morgenster in Hoogeveen. WMD monteurs lieten met een testopstelling op het schoolplein zien hoe je een wateraansluiting maakt. Daarnaast konden leerlingen een kijkje nemen in een WMD-bus. Op diverse Drentse basisscholen gaven WMD-medewerkers een gastles in het kader van Kraanwaterdag.

Meer waterbewustzijn

Nederlandse drinkwaterbedrijven willen de drinkwaterconsumptie van kinderen verdubbelen van gemiddeld twee naar vier glazen per dag. Tegelijkertijd willen de drinkwaterbedrijven kinderen meer bewust maken dat drinkwater uit de kraan minder vanzelfsprekend is dan het lijkt. Het wordt voor drinkwaterbedrijven steeds moeilijker om te voldoen aan de vraag naar drinkwater.

Nieuws

menu