Gaat de intocht van Sinterklaas zaterdag wel door? Speciale editie van het Hoogeveense Sinterklaas Nieuws

De roetveegpieten zijn er klaar voor. Foto CultuurKlik

Sinterklaas en zijn pieten staan gepakt en gezakt. Het is de bedoeling dat het gezelschap zaterdag aankomt in Hoogeveen. De organisatie van de intocht heeft echter in een persbericht laten weten dat de komst van de Sint geen voldongen feit is.

„Van meerdere kanten hebben we vernomen dat de geplande intocht in Hoogeveen zaterdag misschien niet doorgaat. Er schijnen problemen te zijn in enkele winkels in het centrum en ook op het gemeentehuis loopt het allemaal niet zo soepel. Het zal toch wat zijn als Sinterklaas zaterdag niet naar Hoogeveen kan komen”, schrijft de bezorgde organisator Gerrit-Jan Rutgers. Samen met de Musicalgroep Hoogeveen van Scala Centrum voor de Kunsten is hij verantwoordelijk voor een feestelijke intocht. „Afgelopen week is er veel gebeld door Sinterklaas, de burgemeester en reporter Jack”, weet hij.

Hoe dit afloopt kunnen kinderen vandaag zien tijdens het speciale Hoogeveense Sinterklaas Nieuws. Het nieuwsbulletin in te vinden via de QR-code (onderaan het bericht), op de site www.binnenstadhoogeveen.nl en de www.musicalgroephoogeveen.com

Programma

Als de aankomst doorgaat is het programma van de Sint zaterdag als volgt.

Op het raadhuisplein voor het gemeentehuis is er van 12.45 tot 13.15 uur Sinterklaasmuziek deels live verzorgd door de Malletband van Wilhelmina. Burgemeester Karel Loohuis ontvangt Sinter Klaas en de Pieten vanaf 13.15 uur.

Van ongeveer 13.50 tot 16.10 uur wandelt Sinterklaas met zijn Pieten door het centrum van Hoogeveen. Van het gemeentehuis richting Hoofdstraat, dan over de Schutstraat richting Plaizier, weer terug naar de Hoofdstraat en dan via de Hema-zijde weer terug naar het gemeentehuis. Onderweg wordt er ook gedanst door leerlingen van Scala en Topfit Hoogeveen. Een grote Pietenband begeleidt de optocht en achteraan volgt de Malletband van Wilhelmina. Tussen 16.10 en 16.20 uur is Sinterklaas terug bij het gemeentehuis om alle kinderen nog even toe te spreken.

Nieuws

menu