Zussen sparen eierdozen voor Give us Peace | Taart van de week

Trijn Hooge-Krikken en zus Arendje Benjamins-Krikken mogen deze week smullen van de taart.

Trijn Hooge-Krikken en zus Arendje Benjamins-Krikken mogen deze week smullen van de taart. Foto André Weima Fotografie

De zussen Trijn Hooge en Arendje Benjamins hebben de taart van de week, aangeboden door Bakker Mulder in ontvangst genomen. Zij kregen de slagroomtaart voor het feit dat zij al jaren eierdozen inzamelen voor kinderkoor Give us Peace uit Hollandscheveld. Trijn grapt: „Er zat een apart smaakje aan de taart. Een meer-smaakje. Haha.”

Trijn is tientallen jaren geleden begonnen met het inzamelen van lege eierdozen. Alle maten: zes, tien, twaalf stuks. Het maakt niet uit. Hoe lang ze dat al doet? Ze weet het niet precies. „Ik denk 25 tot 28 jaar nu. Iets in die contreien.” Een van haar kinderen zong vroeger in het kinderkoor en zelf zat de Hollandscheveldse ook in het bestuur. Nog altijd draagt ze het kinderkoor een warm hart toe. Bij het inzamelen van de eierdozen krijgt ze hulp van haar zus Arendje uit Elim. Zo zijn er twee adressen waar lege doosjes ingeleverd kunnen worden. „Als we er zo’n duizend hebben, dan verkopen we aan iemand die ze hergebruikt. Niet meer hoor, dan moet er een kar achter de auto. Dat is zo’n gedoe. De vergoeding die we ervoor krijgen gaat naar het kinderkoor. Het is maar een klein spaarpotje, maar alle kleine beetjes helpen.”

Wie lege eierdozen heeft kan deze afgeven bij een van de zussen: in Hollandscheveld bij Trijn Hooge aan het Zuideropgaande 37a (0528-341650) of in Elim aan de Carstenswijk 74 bij Arendje Benjamins (0528-352127).