Zomers ontmoeten op het terras van Marron

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Pixabay

In de zomermaanden juli en augustus houden de buurthuizen vaak even een zomerstop. Daarom gaan de wekelijkse ontmoetingen op die locaties in Hoogeveen niet door. Als zomers alternatief kunnen ouderen elkaar ontmoeten op het terras bij Marron.Vanaf 5 juli drinken de ouderenwerkers en vrijwilligers daar wekelijks op de dinsdag- en woensdagochtend om 10.00 uur een kopje koffie of thee met wie dat gezellig vindt.


Iedereen komt zelf naar het terras aan de Hoofdstraat 85. Zo nodig kan er vervoer geregeld worden. De consumpties zijn voor eigen rekening. In samenwerking met Fitter Brein is daar op de dinsdagochtend dammen voor wie dat wil. Fitter Brein zet zich in voor meer fitte breinen in de gemeente Hoogeveen. Hiervoor wordt het damspel als middel gebruikt om meerdere generaties, jong en oud, met elkaar in contact te brengen. Daarnaast is dammen uitermate geschikt om het brein te voorzien van gezonde mentale inspanning en zorgt het voor een gezellige sfeer. Door de laagdrempeligheid, de simpele regels, kan iedereen het spel in enkele minuten leren.

Bij de organisatie zijn ouderenwerkers van SWW en een aantal lokale vrijwilligers betrokken. Voor vragen en vervoer neem contact op met SWW, telefonisch op 0528 278555 of via e-mail: welzijnouderen@swwh.nl.