Zijn de muren van je woning goed geïsoleerd? Provincie deelt op zaterdagen in februari bespaarpakketjes en 'all-you-can-isoleermenu's uit in Assen en Hoogeveen

Zijn de muren van je woning goed geïsoleerd? ANP

Provincie Drenthe deelt op 18 en 25 februari energiebespaarpakketjes en ‘all-you-can-isoleermenu’s’ uit in Assen en Hoogeveen.

Huurders krijgen een energiebespaarpakketje. „Daarin zit een checklist waarmee ze kunnen zien hoeveel ze kunnen besparen met welke maatregel en een rol tochtband. Hiermee kunnen zij direct een kleine energiebesparende maatregel in hun woning doen”, vertelt een woordvoerder van de provincie.

Menukaart

Voor woningeigenaren zit er in het pakketje een zogeheten all-you-can-isoleermenu. „Dat is een menukaart met een overzicht van alle mogelijke isolatiemaatregelen. Ook is in dit pakketje een thermocard te vinden. Met de thermocard kunnen woningeigenaren testen hoe het staat met de isolatie van de muren in hun woning.”

Op zaterdag 18 februari is de stand Gewoon Zo! vanaf 10.00 uur te vinden op het Koopmansplein, een week later vanaf 10.00 uur op de kruising Hoofdstraat / Jonkheer de Jongestraat. Op zaterdag 11 maart staat de stand voor het provinciehuis in Assen tijdens het open huis in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen.

Nieuws

menu