Ziggo schaft in Hoogeveen analoge radio af. Hele regio krijgt voortaan digitale radio

Radio wordt afgebouwd.

Radio wordt afgebouwd. Foto: Pixabay

Ziggo schaft in de regio Hoogeveen op 28 september de analoge radio af. Het bedrijf stapt over op digitale radio. Ziggo stopt met de analoge radio om meer ruimte in het netwerk te creëren voor sneller internet.

Ziggo is de laatste provider die nog analoge radio doorgeeft via het kabelnetwerk. De verandering heeft geen gevolgen voor de prijs van klanten. Klanten kunnen vanaf 28 september via hun mediabox, tv of digitale radio-ontvanger naar de digitale radio luisteren.

Een ontvanger is aan te schaffen via Ziggo of in een elektronicawinkel. Mensen die nog graag naar de ether willen luisteren hebben een FM-antenne nodig, die is gratis te bestellen via de website van Ziggo of op te halen in de Ziggo of Vodafone winkels.

Extra helpende handen

Een alternatief is het luisteren van radio via het internet. Veel radiozenders zoals NPO, Radio538 en Veronica hebben een app waarmee dat kan of via de website van de zender.

Ziggo heeft voor de overstap extra medewerkers ingezet op de callcenters en servicepunten om de overstap zo makkelijk mogelijk te maken en eventuele vragen te kunnen beantwoorden. Eind van dit jaar moet in heel Nederland de analoge radio via Ziggo zijn overgegaan.