Zeventiende Afrikaloop in Drenthe in de herfstvakantie: zevendaags wandelevenement met nieuwe routes door Drenthe.

De oudste wandelaar knipt het lint door zodat de weg vrij is om de Afrikaloop te gaan wandelen. Foto: André Weima

Zeven dagen wandelen in Drenthe. Vier dagen, drie of zelfs één dag mag ook. Voor het zeventiende achtereenvolgende jaar organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen de Afrikaloop.

Al jaren komen mensen uit heel Nederland om de sfeer te proeven van het wandelevenement. Al wandelend passeren wandelaars natuurgebieden, historische plaatsen en oude wandelpaden in Drenthe. „Het is de enige zevendaagse georganiseerde wandeltocht in Nederland, dat maakt de Afrikaloop uniek”, vertelt Ineke Prins van de organisatie.

Dagelijks is er keuze uit vier etappes van 10, 15, 25 en 35 kilometer. De start en finish is elke dag vanuit een ander dorp of andere plaats. Dit is in, respectievelijk de zeven opeenvolgende plaatsen. De eerste dag in Hoogeveen, daarna vervolgens in De Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse, Echten. Het wandelevenement vindt plaats in de herfstvakantie van 15 tot met 21 oktober. De Afrikaloop is aangesloten bij de wandelbond SGWB.

Deelname

Wanneer de gehele week wordt gewandeld, legt de wandelaar een traject af tussen de 70 en 250 kilometer. Op elke route zijn onderweg pauzeplaatsen met toilet en er is gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Ondertussen geniet de wandelaar van de noordelijke gastvrijheid.

Er is een mogelijkheid om te overnachten. Minicamping Schonewille in Nieuweroord heeft zijn hulp aangeboden. Een plaats van rust, ruimte en veel natuur. De camping ligt niet ver van de startplaatsen waar de Afrikaloop dagelijks begint en eindigt. Tegen een gereduceerd bedrag is een staanplaats te boeken, ongeacht het aantal personen. Wandelaars moeten wel zelf voor bijvoorbeeld een caravan, tent of camper zorgen. Dit bedrag, evenals het inschrijfgeld voor het wandelen, komt geheel ten goede aan de kinderen in nood in Kenia, waarvoor de Afrikaloop wordt georganiseerd.

Voor aanmeldingen of meer informatie, neemt kan contact opgenomen worden met Krista Schutte, tel. 06 29 393 614 of afrikaloop@andreasmanna.org

www.andreasmanna.org/afrikaloop

Nieuws

menu