Zestien leerlingen RSG Wolfsbos geslaagd voor Cambridge English

De geslaagde leerlingen. Foto: RSG Wolfsbos

Zestien leerlingen van RSG Wolfsbos hebben afgelopen schooljaar meegedaan aan het Cambridge English examen. Alle leerlingen zijn geslaagd met goede scores, reden genoeg voor een feestelijke diploma-uitreiking.

„Naast reguliere Engelse lessen hebben deze zestien leerlingen het afgelopen schooljaar tijdens de flexuren Cambridge English gevolgd”, aldus docent Engels Rosanna Reining. „RSG Wolfsbos is officieel erkend als Cambridge Preparation Centre. Om leerlingen goed voor te bereiden op de internationale samenleving, besteden we op school veel aandacht aan goed taalonderwijs. Veel vervolgopleidingen zijn tegenwoordig in het Engels. Of leerlingen willen bijvoorbeeld later in het buitenland gaan studeren.”

Uitzonderlijk goede resultaten

Afgelopen mei hebben deze leerlingen examen gedaan, afgenomen door maar liefst vier Cambridge English examinatoren. Voordeel voor de leerlingen was dat de examinering in het brugklasgebouw van onze school georganiseerd kon worden, een vertrouwde omgeving is altijd fijn. De groep bestond uit zestien leerlingen van klas 3 tot en met 6, van zowel de havo als het vwo. De onderdelen waarop de leerlingen tijdens het Cambridge English examen getoetst worden zijn lezen (woordenschat), schrijven, spreken en luisteren. Cambridge English kent zes verschillende taalniveaus, A1, A2, B1, B2, C1 en C2. Een C2-kwalificatie is het allerhoogste niveau en betekent dat leerlingen het Engels op een uitzonderlijk goed niveau beheersen en kunnen communiceren met de vlotheid en verfijning van een zeer competente spreker Engels. Elf van de leerlingen behaalden het C1 niveau en maar liefst vijf leerlingen scoorden C2 niveau. Dat drie van de elf leerlingen die geslaagd zijn voor het C1 examen vorig schooljaar in klas 3 vwo zaten, is zeker een uitzonderlijke prestatie. „Deze groep leerlingen was écht heel goed, ze waren ontzettend gemotiveerd en super enthousiast. Ook de kleine lesgroepen en veel persoonlijke aandacht heeft bijgedragen aan een 100 slagingspercentage. Daar zijn we als school erg trots op.”

Feestelijke diploma-uitreiking

„De bijzondere prestaties van de leerlingen hebben we gevierd met een feestelijke diploma-uitreiking. Naast de leerlingen waren ook ouders, vrienden en familie aanwezig. De leerlingen ontvingen niet alleen het Cambridge-diploma, ze kregen ook een ‘graduation cap’, een roos en een gebakje mét Cambridge-logo. Een welverdiende en zeer geslaagde diploma-uitreiking!”

Op RSG Wolfsbos kunnen leerlingen uit alle klassen van de mavo, havo en het vwo meedoen aan de Cambridge English lessen. Dit schooljaar hebben zich alweer 35 leerlingen aangemeld.

Nieuws

menu