Ze ontmoetten elkaar op de fiets en ze gaan nog altijd graag samen op pad. Addo en Harma zijn 60 jaar getrouwd

Echtpaar Zeevat-Keuter is 60 jaar getrouwd. Foto: Andre Weima Fotografie

Toen Addo Zeevat met zijn vrienden van Emmen naar Coevorden fietste, kon hij niet vermoeden dat dat het begin van een mooie vriendschap met Harma Keuter zou zijn. En helemaal niet dat zij tientallen jaren later in Hoogeveen, op 8 maart 2023 hun diamanten huwelijk zouden vieren. Toch was dat het geval voor de jonge Addo en Harma.

Harma Keuter is de oudste uit het gezin van vier kinderen van dameskapper Keuter uit Coevorden. Addo de zoon van een metselaar uit Nieuw Amsterdam. Een ferme vent met drie broers en een zusje. Addo verhuisde op zijn 13de naar Emmen.

En daar woonde hij nog altijd toen hij viel voor Harma. Maar de afstand stond hun liefde niet in de weg. Addo ging een jaar later als groenteboer aan de slag. Harma werkte vanaf haar 15e in een textielzaak.

Kinderen

Zeven jaar later trouwden ze en vertrokken ze naar Assen. Daar werd dochter Mariska geboren. Het gezin kwam in 1966 in Hoogeveen aan de Tamboerlaan wonen, waar zoon Hans het levenslicht zag. Addo werkte bij groetenboer Jaap Veldman aan de Schutstraat en verhuisde mee naar de Komas aan de Griendtsveenweg als magazijnchef. Ook toen de winkel veranderde in Nieuwe Weme bleef hij daar werken tot zijn pensioen.

Fietstochten

In hun vrije tijd maakten Harma en Addo samen veel mooie fietstochten. Ondertussen was Addo ook jeugdleider bij HZVV. Ze hebben mooie herinneringen aan het verzorgen van eten in de kantine van HZVV tijdens de Drentse rijwiel vierdaagse. Harma: „Dat was super”.

Ook Harma was als vrijwilliger actief; 43 jaar als lid van Vrouwen van Nu en voor de Zonnebloem verzorgde ze de bloemen in het ziekenhuis. In haar vrije uren maakte ze tijd voor haar hobby handwerken en zelf kleding naaien.

Verkeersregelaar

Omdat verkeersveiligheid Addo na aan het hart ligt, ging hij na zijn pensionering als vrijwilliger aan de slag bij Veilig Verkeer en regelde hij het verkeer bij menig evenement. De fiets maakte voor hem vanwege gezondheidsredenen plaats voor de scootmobiel. Samen maken ze nog kleine tochtjes en de herinnering aan de mooie fietsmomenten zijn er ook. Wat een fietstochtje met vrienden naar Coevorden voor moois bracht voor Harma en Addo; een leven lang samen lief en leed.

Nieuws

menu