Zanger Jeffrey Kuipers uit Hoogeveen houdt top 10-notering vast

Jeffrey Kuipers. Foto: Toekomst Muziek

Voor de tweede week op rij staat de nieuwe plaat Het raakt me van zanger Jeffrey Kuipers uit Hoogeveen in de top 10 van Sterren.nl, de Nederlandstalige hitlijst van de publieke omroep.

Vorige week schoof het nummer na vier weken twee plekken omhoog naar nummer 9. Een plek die hij deze week weet te handhaven.

De Hoogevener is blij met zijn top 10 notering . „Natuurlijk wacht ik nog altijd op die nummer 1- hit. Dat opent deuren, voor de roem hoeft het voor mij niet meer zo. Vroeger wilde ik dat wel heel graag, tegenwoordig vind ik het lekker kunnen zingen veel belangrijker. Zonder A-status kan ik ook doen wat ik leuk vind.” Het ‘scoren’ van een goed nummer is niet makkelijk, legt de 41-jarige zanger uit. „De jacht op liedjes is groot. En je wilt toch iets unieks.” Het nummer Het raakt me past hem goed. „Het is een lekkere volkse dansplaat.”

Ups en downs

Jeffrey heeft een jaar achter de rug met ups en downs. Vooral op persoonlijk vlak moest hij door dalen heen. „Maar op het gebied van het zingen ga ik heel goed het jaar uit. Ik zit nu bij een nieuw label. Daar word ik gewaardeerd zoals ik ben en dat voelt erg fijn.” Jeffrey struggelt al jaren met zijn gewicht. Of beter gezegd vooral anderen hebben er moeite mee. „Heel vaak hoorde ik: ‘Jeff, als je het wilt maken moet je echt afvallen’. Bij mijn nieuwe label zien ze mijn kale en dikke hoofd als een unique selling point. Ik moet zeggen: dat bevalt wel.”

Nieuws

menu