Yamin (36) uit Syrië kan tegels zetten als de beste en dat wordt bekroond met een certificaat. 'Toonbeeld voor asielzoekers die naar Nederland komen'

Yamin, Majd en Taj.

Yamin, Majd en Taj. Foto: Nancy Logtenberg

Yamin uit Syrië kan tegels zetten als de beste en daar heeft hij nu officieel bewijs van. Zijn werk is bekroond met een certificaat van het Alfa-college in Hoogeveen. Een mijlpaal voor de Syriër, maar ook voor zijn werkgevers Nancy en Jacco Logtenberg uit Nieuw-Moscou van Logtenberg Keuken & Bad.

Yamin vluchtte bijna 4 jaar geleden uit zijn thuisland, kreeg een baan aangeboden bij het echtpaar en heeft een vast contract. „Stel dat we ooit met ons bedrijf moeten stoppen, dan heeft Yamin in ieder geval alles om een nieuwe baan te zoeken. Niet dat we dat van plan zijn, maar voor de zekerheid”, zegt Nancy trots.

Yamin woonde maandenlang bij de familie Logtenberg in huis en is naast collega ook een goede vriend van het gezin geworden. Dat geldt ook voor zijn vrouw Madj en dochter Taj. Maandenlang woonde de twee gezinnen bij elkaar in het huis van de familie Logtenberg. Tot groot genoegen van allemaal. „Toen wij ons huis net bouwden hoopte ik dat dit een plek zou zijn waar wij, maar ook anderen, van zouden genieten. Gelukkig is dat nu waar gebleken. Ik kan met zekerheid zeggen dat deze familie een toonbeeld is voor asielzoekers die naar Nederland komen”, vertelt Nancy.

De familie woont nu ruim een jaar in hun eigen woning in Hoogeveen. De verhuizing was wel even slikken voor allemaal. ,,We zijn ze ontzettend gaan missen”, zegt Nancy. ,,Vooral omdat Yamin elke ochtend de vaatwasser uitruimde”, zegt ze lachend. „Dat moet ik nu weer zelf doen.”