Workshop Vrijwilligers Hoogeveen over gastvrijheid en hospitality

Foto ter illustratie. FOTO: Pixabay

Vrijwilligers Hoogeveen houdt woensdag 5 oktober een vrijwilligerscollege over gastvrijheid en hospitality. Deze workshop wordt gegeven door Hennie Jager, horecacoördinator bij De Tamboer. Zij kent als geen ander de ins en outs van gastvrijheid en hospitality, of dit nu voor gasten, klanten, medewerkers of bewoners is.

Gastvrijheid is echt contact maken, dat is iets wat hoort bij het werk van vele vrijwilligers in de zorg. Groet met een glimlach, maak oogcontact en neem de tijd voor de bewoners. Het lijkt misschien een open deur, maar waar het voor de één natuurlijk komt, kan het de ander wat meer moeite kosten. Toch betekent persoonlijk contact en aandacht voor de ander een wereld van verschil.

Manier van denken

Hospitality is de Engelse vertaling van gastvrijheid. Eigenlijk is hospitality veel meer dan een warm onthaal en een goede service. Het is een manier van denken en doen waarbij je met service als extra dimensie een gast of bewoner het juiste ‘gevoel’ geeft en zich welkom laat voelen.

De bijeenkomst vindt plaats tussen 19.00 en 21.00 uur bij NNCZ locatie De Kaap, Het Haagje 85 te Hoogeveen. Aanmelden voor deelname graag voor 29 september, kan via mail naar vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch via 0528 278 855 (receptie SWW).

Nieuws

menu