Workshop Handmassage voor vrijwilligers

Hamdmassage. Pixabay

Voor veel ouderen zijn aanrakingen niet vanzelfsprekend meer. Aanraking is echter belangrijk voor een goede gezondheid. Massage heeft een heilzame werking en kan veel lichamelijke ouderdomskwalen verzachten. Vrijwilligers van de Westerkim, en woonzorglocaties van Treant Zorggroep en NNZC in de gemeente Hoogeveen kunnen daarom op maandag 12 september een workshop volgen waarbij de deelnemers leren hoe zij een handmassage kunnen geven.

Indien de bijeenkomst ruimte biedt, zijn vrijwilligers van andere organisaties ook van harte welkom en kunnen zich aanmelden.

‘Massage werkt kalmerend en biedt een gevoel van geborgenheid. Het helpt om de bloeddruk te verlagen en stress te verminderen. Het stresshormoon daalt, gelukshormonen (oxytocine en serotonine) komen vrij. Massage kan daarom depressieve gevoelens en stemmingswisselingen verminderen. Met een ontspannende massage kun je het welzijn van ouderen aanzienlijk bevorderen’, staat in het persbericht over de workshop.

‘Massage stimuleert ook de werking van de gewrichten, verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van spieren en vermindert artritis. Doordat massage lichamelijke en geestelijke spanningen reduceert slaapt men beter en verbetert de lichaamshouding. Uit onderzoek blijkt dat massage bij ouderen met Alzheimer tot betere ontspanning leidt waardoor men beter kan communiceren.’

Deze workshop komt tot stand met de medewerking van trainster Marja Berkenbosch.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 12 september tussen 13.00 tot 15.00 uur bij Weidesteyn. Aanmelden voor deelname kan tot 6 september via vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch via 0528 278 855 (receptie SWW).

Nieuws

menu