Woonconcept verduurzaamt 63 appartementen aan de Alteveerstraat in Hoogeveen: Warmtepompen en HR++glas moet energielabel A opleveren

Woonconcept en Trebbe verduurzamen samen 63 appartementen aan Alteveerstraat. Foto Woonconcept Hoogeveen

Woonconcept Hoogeveen en bouwbedrijf Trebbe zijn onlangs gestart met het verduurzamen van 63 appartementen aan de Alteveerstraat in Hoogeveen. Als de werkzaamheden voltooid zijn, dan moeten de woningen gasloos en comfortabeler zijn voor de bewoners.

Woonconcept en haar bouwpartner zijn met de bewoners in gesprek gegaan en hebben tijdens het opzetten van de plannen rekening gehouden met hun wensen omtrent verbetering en verduurzaming. De Bewoners Advies Groep, bewoners die graag mee willen denken, heeft de woningcorporatie het plan verder uitgewerkt.

En dat deden ze met succes. Hans Veldman, projectmanager bij Woonconcept is blij dat de werkzaamheden zijn gestart. „De bewoners willen graag dat de werkzaamheden snel uitgevoerd worden. Doordat de bewoners straks geen gezamenlijke warmtevoorziening meer hebben, maar een individuele afrekening krijgen van hun elektrische radiatoren, hebben ze veel meer invloed op hun eigen energierekening. En dat is in deze tijd natuurlijk heel erg fijn”.

Gasloos en label A

De 63 appartementen zijn verdeeld over drie appartementencomplexen. De gebouwen zijn begin jaren 70 gebouwd en ze zijn alle drie toe aan verduurzamende maatregelen. De gebouwen krijgen nieuwe daken en de gevels worden geïsoleerd. Ook worden alle appartementen gasloos.

Voor de verwarming en het warmwater wordt een warmtepomp in combinatie met elektrische radiatoren geplaatst. De beglazing in de gebouwen wordt vervangen door HR++glas. Om de woningen voor de toekomst te voorbereiden worden ook de meeste keukens vervangen. Na de werkzaamheden voldoen ze aan de eisen van energielabel A.

Samenwerking is niet nieuw

Woonconcept heeft in Meppel al 102 woningen verduurzaamd, in samenwerking met Trebbe. „Wij vinden het fantastisch dat wij Woonconcept ondersteunen bij het energiezuiniger en betaalbaarder maken van haar woningvoorraad”, vertelt Wouter Huuskes, directeur bij Trebbe. „Dit sluit naadloos aan op de doelstellingen, met hart voor de bewoner en oog voor betaalbaarheid.”

Nieuws

menu