Woningbouw aan Zuidwoldigerweg in Hoogeveen vordert gestaag

De laatste bouwlaag wordt op het appartementencomplex aan de Zuidwoldigerweg gebouwd. De woningen links op de voorgrond zijn al vrijwel klaar.

De laatste bouwlaag wordt op het appartementencomplex aan de Zuidwoldigerweg gebouwd. De woningen links op de voorgrond zijn al vrijwel klaar. Foto: Andre Weima Fotografie

Gestaag wordt doorgewerkt op de kop van de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen, naast de sluis van de Hoogeveense Vaart. Begin januari werd gestart met de werkzaamheden op het bouwterrein en inmiddels is duidelijk zichtbaar hoe deze nieuwe woonlocatie er uit gaat zien.

Op dit terrein, waar vroeger De Wendakker gevestigd was, zijn in totaal negen woningen gebouwd, die zo goed als klaar zijn, met daar tegenover een complex met daarin tien appartementen. Momenteel wordt gewerkt aan de laatste bouwlaag van het appartementencomplex. Het is al met al een compleet ander plan dan wat oud-wethouder Wietze van der Zwaag in 2007/2008 voor ogen had op deze plek. Hij wenste een 80 meter hoge woontoren. Een plan dat echter tegen zoveel bezwaren opliep dat het in de prullenbak verdween.