Women’s defense in Hoogeveen wil vrouwen weerbaarder maken

Trainers Mirjam en Sylvia. Foto: Women's defense

Hoogeveen heeft een Women’s defense-groep. Deze wordt geleid door de trainers Mirja en Sylvia, die als doel hebben vrouwen weerbaarder te maken.

Op 25 november vond de landelijke kick off plaats van de werldwijde campagne Orange the World, een internationale campagne tegen geweld van vrouwen. Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. Onlangs werd in Hoogeveen de Orange World-vlag gehesen door wethouder Janita Tabak.

Mirjam en Sylvia, trainers bij Women’s defense, zetten zich ook in voor dit doel. In augustus van het afgelopen jaar zijn zij gestart met het geven van lessen in Women’s defense voor vrouwen door vrouwen.

Mirjam: „Er wordt getraind aan de hand van Defendokai Rsd (realistic selfdefense). Hierbij moet je denken aan jezelf realistisch leren te verdedigen.” Sylvia legt uit: „Defendokai is een open zelfverdedigingssysteem gericht op realistische situaties en geschikt voor vrouwen van alle leeftijden. Defendokai gaat uit van natuurlijke reflexen en bouwt deze uit tot effectieve verdedigingen, geen acrobatische technieken maar eenvoudige doeltreffende bewegingen.”

Beiden stellen: „Defendokai maakt je weerbaarder. Tijdens de lessen besteden we aandacht aan allerlei technieken en op basis van verschillende vragen uit de groep behandelen we situaties waarin een vrouw zichzelf kan verdedigen. We sluiten de les vaak af met een partijtje boksen, dat ‘ruimt’ onrust op.”

Iedere donderdag wordt van 19.30 tot 20.30 getraind in multifunctioneel centrum de Magneet in Krakeel. De groep bestaat inmiddels uit zo’n 12 vrouwen van verschillende leeftijden tussen 11 en 50 jaar. „Ben je ook nieuwsgierig en sta je te popelen om weerbaarder te worden? Je bent van harte welkom”, aldus beide trainers.

Voor informatie kan een e-mail gestuurd worden aan: womensdefense@ziggo.nlNieuws

menu