Wolven: van hetze naar saamhorigheid; Splijtzwam of bindmiddel, de wolf houdt de gemoederen bezig

Het buitengebied van Hoogeveen wordt bewandeld door drie tot vier wolven. De spanningen lopen op. Niet alleen door de lugubere plaatjes van doodgebeten of verwonde dieren, maar vooral door (nep-)meldingen van waarnemingen die de ronde doen.

Drie van de buurtbewoners die bezorgd zijn om de toenemende stress door wolven. 'De speciale buurt-app voor wolven meldingen brengt rust'  Van links naar rechts Michelle de Haaij-Kuiper, Bianca Hoogendoorn en Ellie Hofman.

Drie van de buurtbewoners die bezorgd zijn om de toenemende stress door wolven. 'De speciale buurt-app voor wolven meldingen brengt rust' Van links naar rechts Michelle de Haaij-Kuiper, Bianca Hoogendoorn en Ellie Hofman. Foto André Weima

Het stukje over de wolvensafari werd door de bewoners niet direct als humoristisch gezien. „Het was een drukte hier alsof het spitsuur op de A1 was”, vertelt Bianca Hoogendoorn, natuurpsychologe. Zij woont aan de Barsweg op de grens van Elim en Hollandscheveld. „Er is al onrust op de wijken door de wolven, maar onze dieren worden ook onrustig door al het verkeer wat hier stapvoets en met grote lichten voorbij komt op zoek naar sensatie.”

Nieuws

menu