Woensdag 27 januari Online Open dag Alfa-college:ruime keuze voor studiekiezers mbo-opleiding

Alfa-college, locatie Voltastraat Alfa-college

Hoogeveen Het Alfa-college in Hoogeveen houdt woensdag 27 januari van 18.00 tot 21.00 uur een online Studiekeuze-event waarin alle mbo-opleidingen in de schijnwerpers worden gezet.

Helaas is een ‘gewone’ open dag nog niet mogelijk, maar voor jongeren én hun ouders/verzorgers is dit een goede mogelijkheid om zich te oriënteren op de studiemogelijkheden.

De school biedt via webinars zo’n veertig verschillende opleidingspresentaties aan. Docenten vertellen over de opleiding, de school en soms zijn ook studenten aanwezig. Via de live chat kunnen de deelnemers direct vragen stellen. Er zijn online presentaties om 18.00, 19.00 en 20.00 uur. Aanmelden kan via www.alfa-college.nl .

„Veel jongeren vinden het in deze coronatijd moeilijk om een studiekeuze te maken, nu de ‘gewone’ open dagen niet mogelijk zijn. Dat begrijpen we heel goed. Oók wij missen het persoonlijke contact tijdens een voorlichting. En we zouden iedereen heel graag ons vernieuwde schoolgebouw aan de Voltastraat laten zien. Online proberen we dit zo goed mogelijk op te vangen”, zegt Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur van het Alfa-college in Hoogeveen.

Hij vervolgt: „We proberen de jongeren een zo goed mogelijk beeld van de opleidingen te geven. Dat doen we via presentaties, video’s en soms zijn ook studenten aanwezig om te vertellen over hun ervaringen. Overigens is een persoonlijk gesprek met een docent of het Loopbaancentrum áltijd mogelijk, dat vinden we erg belangrijk.”

Aanbod

Het aanbod aan mbo-opleidingen is groot en divers. Bij KARgo! worden de opleidingen voor Transport en Logistiek en Auto- en Bedrijfsautotechniek aangeboden. Aan de Voltastraat kan men terecht voor opleidingen in Techniek, Welzijn, Zorg, ICT, Uniformberoepen, Recreatie en Evenementen, Horeca, Brood en banket, Handel en ondernemen, Economie en administratie, Uiterlijke Verzorging en Dienstverlenende beroepen.

Persoonlijk contact

Voor wie dat liever wil: een een-op-eengesprek met een docent of loopbaanadviseur kan áltijd. Een afspraak hiervoor is snel te regelen via de website, info@alfa-college.nl of via 0800-8100. Indien mogelijk kan dit gesprek op school plaatsvinden.