Winnaars Kerst-Logo-Spel in hogere sferen: 'Fantastische beleving die we niet hadden willen missen'

Van links naar rechts piloot/eigenaar Betty Pereboom, de familie Rook en de A28-medewerksters Daniëlle Zandwijk en Lisa Kwakernaat.

Van links naar rechts piloot/eigenaar Betty Pereboom, de familie Rook en de A28-medewerksters Daniëlle Zandwijk en Lisa Kwakernaat. Foto: André Weima

Het heeft even geduurd, maar afgelopen zaterdag was het eindelijk zover dat de familie Rook uit Hoogeveen de door A28 Personeel&Opleidingen aangeboden hoofdprijs, een rondvlucht voor 2 personen met een toestel van AirBet, van het Kerst-Logo-Spel in de Hoogeveensche Courant van 2020 ook fysiek kon beleven.

Onder een stralende zon met prachtige witte wolkjes arriveerden Jeroen, Diana en Dylan Rook vergezeld van A28-medewerksters Daniëlle Zandwijk en Lisa Kwakernaat bij de hangar van AirBet om daar na een korte uitleg in te stappen bij piloot en eigenaar Betty Pereboom. Door alle coronabeperkingen heeft het wel even geduurd, want het telefoontje over het winnen van de prijs kwam al in maart. „We waren er helemaal beduusd van, want we waren eigenlijk al vergeten wat voor prijzen er te winnen waren. Dit is het eerste jaar dat we de oplossing instuurden. Het jaar ervoor had ik de oplossing al, maar die was ik vergeten op de post te doen. Toen we dit jaar alle logo’s hadden, heb ik de kaart dan ook direct op de bus gedaan om het niet weer te vergeten”, vertelt Diana.

Eerste keer in sportvliegtuig

Jeroen en Diana hadden al eens in een groot vliegtuig gevlogen, maar nog nooit in een sportvliegtuig. Ondanks dat de prijs voor 2 personen was, kon zoon Dylan (6) toch mee. „We hebben hem niets verteld, dus dit is een hele verrassing. We zijn benieuwd hoe hij zich houdt daar in de lucht”, zeggen zijn ouders met een lach. „Zo’n klein ventje heeft geen gewicht en is dus totaal geen probleem”, geeft piloot Pereboom aan.

Na een rondvlucht van een halfuur, uitgezwaaid door A28-directeur Henry Mol, landde de PHJOP weer op Vliegveld Hoogeveen. Ondertussen was het een drukte zowel in de lucht als op de grond met twee machines die paravluchten aan het uitvoeren waren, diverse sportvliegtuigen, rondcirkelende ooievaars en de zweefvliegclub die op het punt stond te starten met een onderlinge wedstrijd.

Fantastisch

„Het was fantastisch!”, was de unanieme reactie van het drietal. Jeroen: „Ik had wel een beetje last van mijn maag, maar ik zat voorin en kon lekker naar buiten kijken. Mooi om Hoogeveen zo op je gemak van boven te kunnen zien.” Dylan kon niet bedenken wat hij nou het mooiste had gevonden. „Ik vond alles mooi!” Diana had in eerste instantie nog bedenkingen gehad om ook mee te gaan. „Als er wat gebeurt dan heeft onze dochter geen ouders meer, maar uiteindelijk is dat een onlogische gedachte, want relatief gezien is vliegen veiliger dan een stuk fietsen in het verkeer. Vooraf had ik bedacht dat ik alles wilde fotograferen, maar dat zou eigenlijk zonde zijn. Naar buiten kijken was uiteindelijk ook veel leuker. Op zo’n schermpje zie je niet hoe mooi het om je heen is. Ik denk dat we dit ook nog eens met onze dochter gaan doen als ze wat ouder is. Een fantastische beleving die we niet hadden willen missen!”