Winkelcentrum De Wielewaal in teken van feest tijdens Koningsdag

Op Koningsdag kunnen kinderen zich optimaal vermaken rondom de Wielewaal. André Weima

In de wijk Wolfsbos zijn ze helemaal klaar voor Koningsdag. De viering in en rondom wijkwinkelcentrum De Wielewaal duurt van 09.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk kent deze dag de kinderrommelmarkt en is er te genieten van tal van andere activiteiten.

Naast alle plekjes op de kinderrommelmarkt (voor kinderen tot 13 jaar) zijn er kraampjes. Aan de inwendige mens wordt ook ruimschoots gedacht.

Dans en muziek van Urban Arts

Het podium is dit jaar voor de verschillende dansgroepen van de vereniging Top Fit. Vooral de kinderen staan te popelen om te laten zien waar zij plezier in hebben: lekker bewegen op muziek. Scala Urban Arts is ook van de partij en zorgt voor muziek.

Het GearRC Racing Team laat op het grasveld bij het winkelcentrum zien hoe er gestunt kan worden met radiografisch bestuurbare auto’s.

Ernaast in d’ Olde bieb kan ook een kijkje genomen worden. Mensen van het bewonerscollectief staan bezoekers graag te woord.

‘t Veenvolk is ook present tijdens Koningsdag. De leden verbeelden het dagelijks leven in de Middeleeuwen en de 17e eeuw. Deze dag laten zij het publiek kennismaken met 17e-eeuwse spelletjes.

Uitrusten en sanitaire stop

Even uitrusten? Dat kan in het Odd Fellowhuis, open voor een kopje koffie of thee. Bezoekers kunnen gelijk de expositie van Jolande Leurink bekijken. Ook kun je hier terecht voor een sanitaire stop. Op de braderie staan de leden van de Odd Fellows met een kraam waar liefhebbers boeken, cd’s en lp’s, handgemaakte artikelen, eigengemaakte jam en chutney, maar ook courgettes en plantjes vinden. Ook is er een enveloppenspel.

Nieuws

menu